Knjižica glagoljaša Mata Hrabrića “suprotiva oblaku” i “zloj godini”: latinični prijepis s popratnim tekstovima i komentarima - Čupković, Gordana (Morepress Books, 2025)
U djelu se kritički objavljuje i filološki obrađuje rukopisna knjižica različitih molitvi i zaklinjanja protiv nevremena, zapisana kurzivnom glagoljicom na Krku koncem 18. stoljeća. Priređeno djelo smješta se u kontekst drugih srodnih rukopisnih i tiskanih djela pa se uspostavljaju poveznice s Kašićevim “Ritualom rimskim” i Banovčevim “Blagosovom od polja” te sa srednjovjekovnom (hrvatski crkvenoslavenski brevijari) i novovjekovnom glagoljaškom tradicijom (obredne rukopisne knjižice iz 18. stoljeća).