ZFD 9: Zbornik radova s Međunarodnoga znanstvenog skupa Zadarski filološki dani 9 održanog u Zadru 12. i 13. studenoga 2021. (Morepress Books, 2025)
Zadarski filološki dani 9 zbornik je radova bijenalne Međunarodne znanstvene konferencije Zadarski filološki dani koja se tradicionalno održava u organizaciji Odjela za kroatistiku i Odjela za rusistiku Sveučilišta u Zadru. Konferencija je održana 12. i 13. studenoga 2021.godine na Sveučilištu u Zadru, a bila je usredotočena na četiri teme: općeknjiževnu „Slavenske književnosti i medicina“, obljetničarsku „Tin Ujević (130. godišnjica rođenja)“, općelingvističku „Jezik i književnost zadarskog područja (20. stoljeće)“ i metodičku „Kurikulski pristup u nastavi.“ Radovi u Zborniku stoga su također raspoređeni unutar istih tematskih okvira. Osamnaest je izlagača svojim prilozima obogatilo sastav Zbornika, a njihovi su radovi prošli dvostruku slijepu recenziju.