Digitalni marketing – nova era tržišne komunikacije - Krajnović, Aleksandra; Sikirić, Dominik; Hordov, Monika (Morepress Books, 2023)
Knjiga na sažet i jezgrovit način opisuje koncept digitalnog marketinga te njegove glavne alate i poslovne modele. U njoj se ujedno razmatra nova paradigma marketinga nastala zbog primjene novih tehnologija, ali i njezine reperkusije koje još nisu dovoljno istražene. Knjiga je namijenjena studentima, stručnjacima iz prakse, posebice u marketingu i menadžmentu, ali i široj publici. Recenzenti ističu da je jedna od namjena knjige „u popularizaciji digitalnog marketinga kao novog pristupa tržišnoj komunikaciji u okviru suvremene marketinške filozofije poslovanja“ (prof. dr. sc. T. Vranešević) te da „knjiga kroz svoj sadržaj ukazuje na promjene koje digitalna tehnologija vrši na svim aktivnostima marketinga ukazujući na nužnost prilagodbe dosadašnjih marketinških strategija zahtjevima novih dominantnih skupna (generacija) na tržištu.“ Knjiga se sastoji od devet dijelova, od kojih svaki, prema mišljenju autora, obrađuje jedno od ključnih područja suvremenog marketinga u digitalnom okruženju: 1. dio: Digitalna marketinška i brend komunikacija; 2. dio: Digitalno brendiranje; 3. dio: e-trgovina i m-trgovina; 4. dio: Nova područja marketinga i brendiranja; 5. dio: Inbound marketing i digitalno oglašavanje; 6. dio: Društvene mreže i njihova uloga u marketingu i brendiranju, 7. dio: Mobilni marketing; 8. dio: Je li digitalni marketing nova paradigma marketinga? i 9. dio: Zaključak.