Kako biti zadovoljan i uspješan nastavnik? priručnik za nastavnike i stručne suradnike - Izabela Sorić; Burić, Irena (2025)
Priručnik je nastao u okviru projekta "Ličnost, emocije i radna uspješnost nastavnika" koji financira Hrvatska zaklada za znanost. Svrha priručnika jest na temelju suvremenih znanstvenih spoznaja proizašlih iz istraživanja u okviru projekta, ali i izvan njega, pružiti osnovne informacije o konstruktima koji su ključni za osiguravanje radne uspješnosti i profesionalne dobrobiti nastavnika. Priručnik sadrži konkretne smjernice i praktične savjete kako kroz svakodnevnu praksu te preventivne i interventne strategije unaprijediti dobrobiti i radnu uspješnost nastavnika. Osim nastavnicima i stručnim suradnicima u školama, priručnik će od koristi biti i studentima, nastavnicima na visoki učilištima te drugim istraživačima u području.