Razmišljanja o suvremenoj režiji Mizantropa - Pavis, Patrice (Molière u hrvatskoj kulturi, 2024)
Razmišljati o nekoj režijskoj postavi Molièreova Mizantropa obvezuje nas da se nakratko vratimo tekstu, da evociramo nekoliko primjera nedavnih režija u Francuskoj, a zatim da zamislimo glavne obrise neke buduće režije toga komada. Riječ je dakle o tome da se postavimo u poziciju dramaturga1 koji će čitati i ponovno iščitavati tekst, nastojeći utemeljiti rad na analizama i studijama toga komada kako bi redatelju ponudio nekoliko ideja uz pomoć kojih bi se komad mogao uprizoriti.