Frančezarije: čuvarice narodnoga jezika i njihov potomak iz 21. stoljeća – supostavljanje i suprotstavljanje - Lovrić Jović, Ivana (Molière u hrvatskoj kulturi, 2024)
U radu se analizira jezik dramskoga teksta Šmigalove furbarije, suvremene prilagodbe Molièreova djela čiji je autor Luko Paljetak. Njegov se jezik uspoređuje s građama koje su autora nadahnule, poglavito s frančezarijama iz 18. stoljeća. Putem fonološke, morfološke, sintaktičke i leksičke razine istražuje se mogućnost ostvaraja Paljetkova jezika u stvarnosti.