Molièreova ljubav, izazov nadslovljavanja (Molière u hrvatskoj kulturi, 2024)
Predstava Molièreova ljubav (Un amour de Molière) u izvedbi pariške kazališne skupine Libre à nous! odigrana je u Zagrebačkom kazalištu lutaka 27. rujna 2021. Riječ je o svojevrsnom potpuriju od osam Molièreovih tekstova u kojima se tematiziraju ljubavni odnosi, a svaki je smješten u drugo povijesno razdoblje: Škrtac u klasicizam, Učene žene u doba prosvjetiteljstva, Mizantrop u romantizam, Liječnik protiv volje u tridesete godine 20. stoljeća, Tartuffe u četrdesete, Don Juan u pedesete i šezdesete, Kaćiperke u disko-sedamdesete, dok George Dandin živi u vremenu Matrixa (2093.). U ovome radu propitat će se izazovi prevođenja, odnosno adaptiranja Molièreovih ulomaka, njihova nadslovljavanja, kao i prikazivanja nadslova tijekom izvedbe, oslanjajući se na dosadašnje teorijske spoznaje, napose Yvesa Gambiera (1996, 2004, 2006) i Bruna Pérana (2010, 2011).