The verbal kaleidoscope: perspectives on the syntax and semantics of verbs (Morepress Books, 2024)
Knjiga donosi 11 priloga temeljenih na odabiru izvornih znanstvenih radova predstavljenih na međunarodnome znanstvenom skupu 8th Zadar Linguistic Forum (ZLF2022) - Predicate: from polysemy to arguments održanom u travnju 2022. godine na Sveučilištu u Zadru u suorganizaciji Odjela za lingvistiku Sveučilišta u Zadru i znanstvenoistraživačkog projekta SARGADA - Sintaktička i semantička analiza dopuna i dodataka u hrvatskom jeziku (Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje). Radovi su pisani na engleskom jeziku i prošli su postupak dvostruke recenzije, a razmatraju sintaktičke i semantičke aspekte glagola iz perspektive različitih teorijskih pristupa (npr. kognitivne, generativne, ovisnosne gramatike) donoseći rezultate izvornih istraživanja ponajprije hrvatskoga, talijanskoga, španjolskoga i latinskoga jezika.