Sailing through History. Reading the Past – Imagining the Future: Proceedings of the 16th International Symposium on Boat & Ship Archaeology ISBSA 16 (Morepress Books, 2024)
Zbornik radova znanstvenog skupa 16th International Symposium on Boat and Ship Archaeology, održanog u Zadru 2021. godine, sastoji se od 56 radova podijeljenih u skupine, sukladno održanim sesijama. Glavna tema skupa ISBSA 16 bila je Iščitavanje prošlosti – zamišljanje budućnosti, a temeljni cilj bio je promišljanje rezultata tradicionalnih metoda i alata uz razmatranje novih mogućnosti koje nudi implementacija suvremenih informacijskih tehnologija. Ostale teme uključivale su gradnju brodova, plovidbu unutarnjim vodama, novija otkrića, rekonstrukcije, nautičku ikonografiju i etnografiju te istraživačke metode.