Kakav odgoj želimo? znanstvena monografija (Morepress Books, 2025)
Znanstvena monografija "Kakav odgoj želimo?" objedinjuje radove iz suvremene pedagogijske teorije i pedagoške prakse s refleksijom na širu odgojnu dimenziju. Monografija je produkt međunarodno znanstveno-stručne konferencije "Kakav odgoj želimo?" održane na Sveučilištu u Zadru od 18. do 20. svibnja 2023. u organizaciji Odjela za pedagogiju i Centra "Stjepan Matičević", te suorganizaciji sa Sveučilištem u Klaipedi (Litva), Katoličkim sveučilištem u Valenciji (Španjolska), Sveučilištem Federick u Nicosiji (Cipar), Sveučilištem primijenjenih znanosti u Tarnowu (Poljska), Agencijom za odgoj i obrazovanje i Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Znanstveni radovi u monografiji se tematski dotiču aktualnih sadržaja odgojno-obrazovne problematike s fokusom na odgojnu kompetentu pedagoškog rada na svim razinama odgojno-obrazovnog sustava, usmjeravajući naglasak na sve ključne dionike neposredne prakse rada u odgojno-obrazovnim ustanovama. Doprinos znanstvene monografije se ogleda u suvremenim promišljanjima odgojne problematike u pedagogijskom kontekstu te pozicioniranje ključnih odgojnih vrijednosti kao temeljnih polazišta u odgojno-obrazovnom radu.