Terestrička navigacija: pomorska zbirka zadataka - Radulić, Ratko; Grbić, Luka; Barić, Mate (Morepress Books, 2023)
Terestrička navigacija predstavlja temelj nautičkih vještina koje svaki navigator primjenjuje u plovidbi broda. Napretkom tehnologije i tehnike neke od osnovnih vještina su ili zamijenjene elektroničkim alatima ili automatizirane. Međutim, bez obzira sve osnovna znanja i vještine moraju biti poznate kako bi se na siguran način koristili moderni uređaji i alati. Ova zbirka zadataka, kroz problemske zadatke koji su metodično riješeni, omogućava stjecanje kompetencija iz područja navigacije i plovidbe studentima koji nemaju predznanja iz predmetne materije.