Molièreovi portreti u hrvatskim književnopovijesnim i književnokritičkim tekstovima - Mirna Sindičić Sabljo; Mikšić, Vanda; Pavlović, Cvijeta (Molière u hrvatskoj kulturi, 2024)
U radu se analiziraju biografski, književnopovijesni i književnokritički tekstovi o Molièreovu životu i djelovanju objavljeni na hrvatskom jeziku u razdoblju od kraja 19. do početka 21. stoljeća. Analizira se njihov kritički diskurs te načini na koji su spomenuti autor i njegovi tekstovi u njima prikazani i vrednovani. U korpus analiziranih tekstova uvršteni su radovi Alfreda Oreškovića, Julija Adamovića, Slavka Ježića, Ive Hergešića, Helene Mandić Pahl, Nikole Batušića i Višnje Machiedo. Namjera rada je, na temelju analize odabranih književnopovijesnih i književnokritičkih tekstova, analizirati način na koji je francuski komediograf portretiran unutar hrvatske književne historiografije i kritike, koje su književne i kulturne predodžbe o njemu stvorene te kako su se tijekom vremena modificirale.