The verbal kaleidoscope: perspectives on the syntax and semantics of verbs - Batinić Angster, Mia; Angster, Marco (2024)
Knjiga donosi 11 priloga temeljenih na odabiru izvornih znanstvenih radova predstavljenih na međunarodnome znanstvenom skupu 8th Zadar Linguistic Forum (ZLF2022) - Predicate: from polysemy to arguments održanom u travnju 2022. godine na Sveučilištu u Zadru u suorganizaciji Odjela za lingvistiku Sveučilišta u Zadru i znanstvenoistraživačkog projekta SARGADA - Sintaktička i semantička analiza dopuna i dodataka u hrvatskom jeziku (Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje). Radovi su pisani na engleskom jeziku i prošli su postupak dvostruke recenzije, a razmatraju sintaktičke i semantičke aspekte glagola iz perspektive različitih teorijskih pristupa (npr. kognitivne, generativne, ovisnosne gramatike) donoseći rezultate izvornih istraživanja ponajprije hrvatskoga, talijanskoga, španjolskoga i latinskoga jezika.