Zbirka psihologijskih skala i upitnika: svezak 10 - Ćubela-Adorić, Vera; Macuka, Ivana; Burić, Irena; Slišković, Ana; Nikolić Ivanišević, Matilda (2020)
Deseti svezak Zbirke psihologijskih skala i upitnika nastavak je višegodišnje tradicije Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru da rezultate aktivnosti djelatnika Odjela i njihovih suradnika u konstruiranju novih te adaptaciji i validaciji postojećih psihologijskih mjernih instrumenata ponudi na uvid široj znanstvenoj i stručnoj javnosti. Zbirka je u tom smislu još uvijek jedinstvena publikacija u hrvatskoj psihologiji, koja povećava dostupnost odgovarajućih psihologijskih mjernih instrumenta na hrvatskom jeziku. Veliki interes istraživača, stručnjaka i studenata psihologije i srodnih disciplina iz Hrvatske i susjednih zemalja za korištenje instrumenata prikazanih u prethodnim svescima Zbirke važan su poticaj Uredništvu da nastavi osiguravati i unaprjeđivati kvalitetu Zbirke. Zapravo, ključni poticaj za pokretanje Zbirke kao izdanja prije skoro dva desetljeća bile su česte zamolbe naših kolegica i kolega koji rade u praksi ili na drugim znanstvenim institucijama za integralnim primjercima instrumenata kojima smo se koristili u svojim istraživanjima i za dodatnim informacijama o njihovoj primjeni i evaluaciji, koje se inače iz njihovih sažetih opisa u člancima ne mogu dobiti. Nadamo se da će deseti svezak naići na jednako pozitivne reakcije kao i prethodnih devet, te poslužiti našim kolegicama i kolegama u istraživačkom i stručnom radu.