22nd Psychology Days in Zadar: Book of Selected Proceedings - ompadmin; Pavela Banai, Irena (2022)
Zbornik obuhvaća 12 odabranih, izvornih znanstvenih radova, koji su prezentirani na XXII. znanstveno-stručnom skupu XXII. Dani psihologije u Zadru održanom u listopadu 2020. godine. Uredništvo zbornika sastoji se od međunarodno prepoznatih znanstvenika sa sveučilišta u Europi i SAD-u, dok su sami radovi prošli rigorozan postupak međunarodne recenzije.Radovi odabrani za objavljivanje bave se istraživačkim pitanjima koja dolaze iz različitih grana psihologije – biološke, organizacijske psihologije, psihologije ličnosti te zdravstvene psihologije, unutar koje je posebno naglašen doprinos dva rada na temu mentalnog zdravlja za vrijeme COVID-19 pandemije. Radovi u zborniku predstavljaju važan doprinos znanstvenoj i stručnoj javnosti. Zbornik ima pozitivnu ulogu u promicanju međunarodne znanstvene prepoznatljivosti skupa, Odjela za psihologiju te Sveučilišta u Zadru općenito.