(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2008)
Proučava se sadržaj Povaljske listine pa se nakon historiografskog uvoda ispituje važnija problematika, osobito pitanje opetovanog spominjanja ulaska u samostan Povljana Smolca i Poruge, zatim problem postojanje ropstva na Braču i značenje riječi brašćik.