Žena u mitraizmu (Archaeologia Adriatica, 2008)
Razmatra se položaj žene u okviru kultne prakse mitraizma. U znanosti preteže mišljenje da je žena isključena iz sudjelovanja u misterijima, ali ima i suprotnih stavova.