(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2007)
Neutvrđeno ravničarsko naselje neolitičkoga doba Dubovo-Košno kod Županje dalo je veliki broj naseobinskih objekata, raznovrsnih jama i nadzemnih kuća. Osim ostataka manjih jednostavnih, pretežito kružnih rupa od stupova ili kolaca koji najčešće sami ili s drugim objektima čine cjelinu, ističu se mnogobrojni jamski objekti različitih oblika. Oni su ponekad samostalni i dijelom izolirani, najčešće se, međutim, javljaju kao dio složenijih formacija. Na lokalitetu su, također, otkrivene i dvije vrste nadzemnih pravokutnih objekata u različitim varijacijama.Naselje na lokalitetu Dubovo-Košno pripada sopotskoj kulturi. Tipološka svojstva keramičkih, kamenih i mikrolitičkih nalaza kao i analize 14C upućuju na rane faze, na I-B ili početak II faze sopotske kulture.