(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2007)
U radu se objavljuje novi Heraklov žrtvenik iz Trogira, otkriven tijekom iskopnih radova na južnim padinama brda sv. Ilije, u rimskom kamenolomu lokalno poznatijem kao Kučićeva kava. Iscrpno se analizira sadržaj natpisa i prikazi na bočnim stranicama: toljaga, koža nemejskog lava i grana s hesperidskim jabukama na lijevoj, te tronožac s peharom na desnoj stranici. Na temelju fragmenata amfore Dressel 2-4, stilskih karakteristika u klesarskom tretmanu te oblika i dekoracije prikazanog pehara (skifosa), izrada žrtvenika datira se u drugu ili treću četvrtinu 1. st. po Kr.