(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2008)
Dva glavna razdoblja karijere akademika Nenada Cambija vezana su uz dvije ugledne institucije. U Arheološkom muzeju u Splitu bio je kustos antičke zbirke, neko vrijeme i direktor, a na Filozofskom fakultetu u Zadru, nedavno proširenom u Sveučilište, postao je redoviti profesor, pa professor emeritus klasičnih i starokršćanskih studija na Odjelu za arheologiju.