(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2008)
U radu se obrađuje sustav imenovanja žena u ranorimskoj Liburniji. Osobita se pozornost posvećuje obrascima u kojima se osobno ime nalazi na prvom položaju u imenovanju žena (tzv. ženska "praenomina"), ispred autohtonog kolektivnog imena ili ispred latinskog gentilicija. Takav je sustav imenovanja samonikao kod Liburna, i odraz je ustroja njihova društva u kojemu je žena doživljavana kao zasebna jedinka, i u kojemu je ona u većoj ili manjoj mjeri bila ravnopravna muškarcu, pa je stoga i njezino imenovanje bilo izvedeno na isti način kao i ono muškarca.