(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2009)
U radu se analizira slučajni nalaz nekoliko ulomaka keramičkog posuđa, jedne omega igle i kamene perle na Prevlaci kod Stona, oko 200 m istočno od gradskih vrata. Krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća, nepoznati nalaznik je, prilikom kopanja temelja vikendice, artefakte sakupio i predao tadašnjem Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Dubrovniku. Objava tih skromnih nalaza je bitna zbog pomanjkanja istraživanja na stonskim prapovijesnim lokalitetima. Posuđe je bez dvojbe grčke provenijencije i može se datirati u razdoblje od kraja 5. do kraja 4. stoljeća pr. Kr. Uz ostale slučajne nalaze u neposrednoj blizini, poglavito na stonskoj Prevlaci, može se ustanoviti postojanje nekropole na ravnome, koja okvirno pripada vremenskom razdoblju od 5. do kraja 4. stoljeća pr. Kr.