(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2011)
Luke su jedan od površinom najvećih i nalazima najbogatijih antičkih lokaliteta na otoku Braču. Arheološka istraživanja na tom lokalitetu do sada nisu obavljena, a lokalitet je u više navrata pregledan. Lokalitet je poznat od 1899. godine kada je na njemu pronađen žrtvenik posvećen Jupiteru Dolihenu. U radu se opisuju nalazi pronađeni u proljeće 2003. godine koji se datiraju od 1. do 5. st. po. Kr.