(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2012)
U prilogu se obrađuje natpis arhigala L. Publicija Sintropa iz Kopra kojega se datira u period između kraja 1. i 3. stoljeća. Kroz analizu koparskog natpisa raspravlja se o funkciji i razdoblju uvođenja arhigala u kult Magne Mater i Atisa. Razmatraju se potvrde metroačkog kulta i zajednica na obalnom području italske X. regije s ciljem utvrđivanja sjedišta arhigala L. Publicija Sintropa te geografskog i vremenskog opsega njegova djelovanja.