(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2012)
U radu se obrađuju nalazi španjolske (gotičko-mudejarske) keramike pronađeni na lokalitetima: Benediktinski samostan Sv. Marija od Kaštela i Kula Gornji ugao u povijesnoj jezgri Dubrovnika. Riječ je o dosta rijetkim keramičkim nalazima koji su trgovačkim putovima dopremani iz radionica Valencije i okolice. Nalazi se datiraju u kraj 14. stoljeća i u 15. stoljeće, a pripadaju porodici majolike koja je, osim neprozirne glazure po kojoj se izvodila dekoracija, bila premazivana i skupocjenim lustro premazom. Ova keramika svjedoči o imućnosti i istančanom ukusu pojedinih stanovnika Dubrovnika, koji je bio jedan od najvećih pomorskih, trgovačkih i kulturnih centara na istočnoj jadranskoj obali u to vrijeme.