(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2013)
Pregledno se izlaže povijest Katedre za antičku arheologiju i naglašavaju temeljna postignuća terenskih istraživanja, znanstvenih studija i nastave grčko-rimskih perioda na Sveučilištu u Zadru. Sublimirano je iznesen doprinos četiri ugledna znanstvenika: Mate Suića, Branimira Gabričevića, Julijana Medinija i Nenada Cambija. Ocrtane su silnice recentnih aktivnosti na Katedri i predložen smjer budućeg razvitka.