(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2014)
U radu autorica razmatra značenje vidljivosti u prapovijesnom krajoliku na prostoru sjevernog i srednjeg Velebita. Posebna pozornost posvećena je lokalitetima koji se u literaturi navode kao središnja naselja zajednica (gradine Kuk u Senju, Gradina u Svetom Jurju i Drvišica u Karlobagu) i njihovim pozicijama u vizualnom krajoliku. Budući da je u dosadašnjoj literaturi istican strateški značaj ovih pozicija, autorica istražuje mogućnosti njihove vizualne kontrole krajolika i nadzora nad plovidbom, ekonomski iskoristivim površinama te nadzorom nad drugim lokalitetima.