(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2014)
U radu se raspravlja o ikonografiji donjega dijela stele rimskoga centuriona, pohranjene u Arheološkome muzeju Zadar, a podrijetlom gotovo sigurno iz Burnuma. Na ploči su prikazana vojna odličja (torkve, vijenac, armile i falere) i karakteristični dijelovi vojne opreme centuriona – vitis i nazuvci. Unikatnošću, dimenzijama i vrsnoćom izvedbe pozornost privlače prikazi u tri gornje falere kompleta. Nedvojbeno je kako je u lijevoj faleri prikazana portretna bista.