(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2017)
U članku se raspravlja o jednoj kasnoantičkoj svjetiljci iz Arheološkog muzeja u Splitu koja je autorici privukla pozornost radi biblijskog prikaza koji dominira središnjim diskom. Radi se o svjetiljci kojoj je u dosadašnjim objavama središnja ikonografija interpretirana kao starozavjetni prikaz epizode kod koje se trojica židovskih mladića odbijaju pokloniti babilonskom kralju Nabukodonozoru. Ova vrlo zanimljiva scena na starokršćanskim svjetiljkama najčešće se javlja upravo u prikazu trenutka gdje se mladići nalaze pred Nabukodonozorom i idolom i kao takvoj uočavaju joj se različite varijante. U članku je naglasak na mogućnosti drugačijeg čitanja ikonografije jer se pokazalo veoma vjerojatnim da upravo unutar varijanti ove ikonografije možda ima prostora za nova viđenja i nove interpretacije. Cilj rada nije nabrajanje svih poznatih predmeta i njihovo katalogiziranje, već se na temelju dostupne literature želi pokazati kako čitanje ikonografije nije uvijek jednostavno, te i da kod scena za koje se misli da su „ikonografski definirane“ ima prostora za „novo“.