(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2017)
Autor u članku donosi rezultate podmorskih arheoloških istraživanja u uvali Pocukmarak na otoku Silbi, gdje je izvršeno pet istraživačkih kampanja. Radi se o kamenom nasipu – gatu koji je činio manje pristanište u uvali, dok su u neposrednom zaleđu uvale raniji istraživači primijetili materijalne ostatke iz antičkog i kasnoantičkog vremena. Kasnoantičko pristanište sastoji se od kamenog nasipa u koji su ugrađeni kameni sarkofazi. Osim kamene građe, u temelju kamenog nasipa pronađeni su i ostatci drvene građe koja je služila kao temelj na dijelu gdje se nasip pruža preko pješčanog dna. Analiza 14C odredila je vrijeme sječe drvene građe za gradnju gata u razdoblje od 425. do 595. godine.