(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2018)
Tijekom dviju sezona zaštitnih arheoloških istraživanja gradine Brekinjova Kosa nedaleko od Gline, otkriveni su ostaci ranosrednjovjekovnog objekta (vjerojatno crkve) i nekropole s bogatim grobnim prilozima. Među nalazima se ističe grob unutar samog objekta (grob 4) koji se prema prilozima svrstava u skupinu najbogatijih ranosrednjovjekovnih grobova istraženih na području moderne hrvatske države. Osim metalnih nalaza evidentiranih u grobovima ističe se i određena količina ranosrednjovjekovne keramike pronađene u površinskim slojevima i zasebnim jamama na lokalitetu, a koja bi mogla pružiti podatke o eventualnom naselju populacije koja se ovdje pokapala. S obzirom na to da je okolica lokaliteta uglavnom arheološki neistražena, ovaj nalaz pruža važne podatke o razdoblju ranog srednjeg vijeka na predmetnom području.