(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2021)
U članku su obrađeni podmorski arheološki nalazi nađeni ispred gospodarskog kompleksa u Mulinama na sjeverozapadnom dijelu otoka Ugljana. Riječ je o nalazima, prije svega keramičkih ulomaka te nešto stakla, prikupljenim tijekom kratkih sondažnih arheoloških istraživanja provedenih 1997. godine. Najveći broj pripada dijelovima amfora, ali su pronađeni i ulomci finijih sigilatnih ili grubljih kuhinjskih keramičkih posuda, nekoliko ulomaka tegula, dva ulomka uljanica i jedan pršljen. Nažalost, velik broj nalaza nije moguće tipološki odrediti jer je riječ tek o ulomcima trbuha i tijela amfora koji ne pružaju dovoljno podataka za detaljniju klasifikaciju. U radu je predstavljen samo dio primjeraka koji su sa sigurnošću determinirani, a njihovom je klasifikacijom određen vremenski okvir kojem pripada i čitav antički i kasnoantički kompleks