(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2021)
Kasna antika, prijelazno razdoblje iz antike u srednji vijek, odnosno period od 4. do 6. stoljeća, obilježena je važnim povijesnim događanjima koja su rezultirala promjenama ne samo u političkom i administrativnom smislu, već i u društvenim, kulturnim i religijskim aspektima. Ovaj rad bavi se utjecajem tih promjena u provinciji Dardaniji, čije je središnje područje smješteno na današnjem Kosovu. Posebna pažnja bit će posvećena širenju kršćanstva i kršćanske arhitekture, promjenama u naseljima, te premještanjima stanovništva iz nizinskih naselja na gradine. U radu se donose i karakteristike arhitekture i uloga fortifikacija u kasnoj antici.