(untitled) (Archaeologia Adriatica, 2023)
U radu autori zastupaju tezu da su analizirani dijelovi lubanje mogli pripadati nadbiskupu Pjetëru Bogdaniju. Posebna pozornost posvećena je općem prikazu političke situacije na području današnjeg Kosova u kasnom srednjem vijeku, gdje su se zbog nemira i političkih mijena u doba osmanske okupacije na političkoj sceni pojavljivali pojedinci koji su utjecali na formiranje moderne ideologije. To je nedvojbeno utjecalo na svijest stanovništva i ostavilo tragove koji koji pokazuju sličnosti sa situacijom na Kosovu u 20. stoljeću, ovisno o geopolitičkom kontekstu. Priču o Pjetëru Bogdaniju i zagonetci njegove grobnice, ukratko izloženu u ovom članku, treba smatrati katalizatorom domaćih i međunarodnih znanstvenih istraživanja, posebice za arhiviste.