Nalaz rimske štukature kod kapitolija antičkog Jadera (Archaeologia Adriatica, 2008)
Tijekom zaštitnih arheoloških istraživanja u dvorištu Bogoslovskog sjemeništa pronađena su dva ulomka žbuke s reljefnom štukaturom friza koji je ukrašavao neki od javnih prostora u blizini kapitolija antičkog Jadera.U radu se govori o rasporedu antičkih komunikacija na ovom dijelu antičke jezgre te o prostoru i položaju istraživanog areala dvorišta u odnosu na susjedni kapitolij. Na kraju autor analizira ulomke štukature i figuralnu predstavu na većem ulomku povezujući nalaz sa sličnim frizom iz Pompeja.
Keywords: Jader; kapitolij; štukatura