Arhitekt – graditelj – klesar (Archaeologia Adriatica, 2008)
Tri riječi ovog naslova, naizgled jasna sadržaja, temelj su mnogim historiografskim zapažanjima i zaključcima. Kad je riječ o srednjem vijeku prozirnost njihova značenja prilično je zamućena. U radu autor, temeljeći raspravljanje i na pisanju starih pisaca (oni se navode u bilješkama) i na usporedbi likovnoga i glazbenoga, nastoji svakome od tri spomenuta termina naznačiti sadržaj i način djelovanja osobâ koje su njima imenovane.
Keywords: arhitekt; graditelj; klesar