Neka pitanja Povaljske listine (Archaeologia Adriatica, 2008)
Proučava se sadržaj Povaljske listine pa se nakon historiografskog uvoda ispituje važnija problematika, osobito pitanje opetovanog spominjanja ulaska u samostan Povljana Smolca i Poruge, zatim problem postojanje ropstva na Braču i značenje riječi brašćik.
Keywords: Brač; Povaljska listina; značenje riječi "brašćik"; "po Koncu"; "rab"