Numizmatički nalazi iz dijela antičkog kompleksa u Caskoj - katastarska čestica 1941/24 (Archaeologia Adriatica, 2009)
Autor članka obrađuje numizmatičku građu koja je otkrivena 2005. i 2006. godine u Caskoj, i to na parceli 1941/24. Od 13 moneta dvije pripadaju Rimskoj republici. Vremenski slijede Augustov as. Nađena je i jedna njegova imitacija. Dvije su kovanice iz početka druge polovice 3. st. Svi ostali novčići pripadaju razdoblju vladavine cara Konstantina Velikoga i njegovih sinova.
Keywords: Caska; otok Pag; antička numizmatika; rimski republikanski novac; rimski carski novac; iregularni antički novac