Numizmatički nalazi na groblju kod crkve sv. Petra u Kuli Atlagića nedaleko Benkovca (Archaeologia Adriatica, 2010)
U radu se objavljuju numizmatički nalazi koji potječu s arheoloških istraživanja provedenih 1997. godine na prostoru groblja kod crkve sv. Petra u Kuli Atlagića nedaleko Benkovca. Riječ je o 19 primjeraka novca. Najstariji primjerci potječu iz razdoblja kasne antike dok su najmlađi venecijanski soldi emitirani u 17. i 18. stoljeću za Dalmaciju i Albaniju, te Moreju. Većinu pak nalaza čine srebrni srednjovjekovni venecijanski novci uz pojedine primjerke gradova Padove, Mantove, Splita, te Akvilejskog patrijarhata.
Keywords: Kula Atlagića; Benkovac; numizmatika; venecijanski novac; kasnoantički novac; srednjovjekovni novac