Spoznaje o arheološkom nasljeđu ranosrednjovjekovnog groblja na položaju Bagruša kraj Petoševaca (Archaeologia Adriatica, 2010)
Autor nastoji u prinosu podrobno vrjednovati važnost arheološke baštine ranosrednjovjekovnoga groblja na položaju Bagruša kraj sela Petoševci nedaleko od Banja Luke u bosanskom dijelu Posavine. Spoznaje o tom nalazištu pružaju nove kronološke odrednice, kako za analizirano rodovsko groblje na redove, tako i za pretpostavljene početke oblikovanja i manifestiranja bjelobrdske kulture na južnom obodu srednjeg Podunavlja. U prilogu se prepoznaje i prepletanje nekoliko kulturnih krugova.
Keywords: Bagruša kraj Petoševaca; rani srednji vijek; bjelobrdska kultura; kneževina Hrvatska; Velika Moravska; staromađarski kulturni krug; bizantski kulturni krug; grobni inventar