Antefiksi s prikazom tragične maske iz Burnuma i Aserije (Archaeologia Adriatica, 2011)
Za vrijeme istraživanja monumentalne strukture (campus?) na teritoriju Burnuma, rimskoga vojnog logora, pronađeno je devet antefiksa s prikazom tragične maske muškarca na kojima se ističu velike, tužne, realistično prikazane oči. Otkriveni su u sloju kojega karakteriziraju ulomci tegula s pečatom VIII legije. Njihova lokalna proizvodnja moguća je nakon 87. po. Kr.
Keywords: Antefiksi; tegulae; Burnum; VIII. legija