Barice – naselje danilske kulture u Benkovcu (Archaeologia Adriatica, 2012)
U članku su izneseni podatci s istraživanja provedenih 2012. na nalazištu danilske kulture Barice u Benkovcu kod Zadra. Izlaganje je koncentrirano na prikaz otkrivenih objekata, originalnost njihovih oblika i na pitanja tehničkih postupaka primijenjenih pri njihovu podizanju.
Keywords: srednji neolitik; danilska kultura; istočni Jadran; Dalmacija; naselja