Tragovi alata u antičkim i srednjovjekovnim kamenolomima Dalmacije kao pomoć pri kronološkom determiniranju pojedinih faza eksploatacije (Archaeologia Adriatica, 2014)
Autor u radu razrađuje mogućnost postojanja određenih razlika u tragovima kamenarskih alata unutar antičkih, srednjovjekovnih, a dijelom i ranonovovjekovnih kamenoloma. Spomenuti tragovi očituju se u obliku strija na liticama eksploatiranih dijelova kamenoloma. Na temelju analize kamenoloma koji sadrže dovoljno elemenata za pobližu dataciju, autor zaključuje da postoje značajne razlike između antičkih i srednjovjekovnih kamenoloma i to u gustoći, smjeru i dubini strija te značajnije razlike u tlocrtu i načinu širenja kamenoloma.
Keywords: kamenarske tehnike; kamenolomi; tragovi alata; Dalmacija