O topografskoj kronologiji ranosrednjovjekovnih grobalja s poganskim osobinama pokapanja u sjevernoj Dalmaciji (Archaeologia Adriatica, 2014)
Analizom tlorisa ranosrednjovjekovnih grobalja na Maklinovu brdu u Kašiću i na Ždrijacu u Ninu, autor prepoznaje skupine grobova starije od zadnje trećine 8. stoljeća. Odsutnost karakterističnog materijala prema kojemu bi se mogla postaviti pouzdana kronologija objašnjava gospodarskim i društvenim promjenama u tadašnjem istočnojadranskom zaobalju.
Keywords: Kašić – Maklinovo brdo; Nin – Ždrijac; groblja; rani srednji vijek; kasna antika; društvena organizacija; ekonomija