Grob kasnog brončanog doba iz Stare teskere (Ljubuški) (Archaeologia Adriatica, 2017)
Rezultati zaštitnoga arheološkog iskopavanja iz mjesta Stara Teskera kod Ljubuškog upotpunjavaju za sada rijetke sigurne podatke koji se referiraju na vrijeme kasnoga brončanog doba ne samo na prostoru zapadne Hercegovine nego i šire kulturne regije. Najzanimljiviji nalaz svakako predstavlja spiralno-naočalasti privjesak s cjevastim srednjim dijelom kao jedna od markantnijih pojava tog vremena.
Keywords: kasnobrončano doba; spiralno-naočalasti privjesak s cjevastim srednjim dijelom; Stara Teskera; Ljubuški; zapadna Hercegovina