Neka pitanja o srednjovjekovnim sponama Slavonije (Archaeologia Adriatica, 2017)
U članku se razmatra pojava osebujnih skupina romboidnih i zvjezdolikih spona otkrivenih u srednjovjekovnoj Slavoniji. Pokušava se odrediti njihova rasprostranjenost, stilske odlike, vremenski okvir pojavljivanja i moguća središta izrade te skupine nakita, korelacije sa srednjovjekovnom Ugarskom te prepoznati povijesno razdoblje.
Keywords: srednji vijek; spone; Slavonija; Ugarska; Anžuvinci