O predromaničkoj skulpturi s otoka Paga s osvrtom na spomenike rustičnih obilježja (Archaeologia Adriatica, 2020)
U radu se izlaže problematika predromaničkih kamenih spomenika s otoka Paga. Iako je u literaturi o nekim skupinama spomenika opširnije pisano, nekoliko zanimljivih nalaza nije obrađeno i nedovoljno su poznati. U radu se, stoga, nakon razmatranja pojedinih skupina predromaničkih nalaza, analiziraju izdvojeni, manje poznati spomenici, osobito djela rustičnih obilježja iz kraja 8. ili početka 9. stoljeća.
Keywords: Pag; predromanička skulptura; luk oltarne pregrade; ciborij; pluteji; rustična obilježja