Ulomak pogrebne mense s lokaliteta Galovac – Crkvina (Archaeologia Adriatica, 2022)
U radu se obrađuje ulomak pogrebne mense (mensa) pronađen pri arheološkim istraživanjima lokaliteta Galovac – Crkvina kod Zadra. Riječ je o rijetkom primjerku takvog tipa nalaza na našim prostorima čije analogije nalazimo unutar funeralnih primjerasjeverne Afrike. Povezuje se s rimskim poganskim pokopom i najvjerojatnije je sjevernoafrički import iz 3. stoljeća.