Novac gradova Arpija i Dirahija s istraživanja na solinskoj Zaobilaznici (Archaeologia Adriatica, 2025)
U tekstu se objavljuju dva primjerka novca iz helenističkog razdoblja otkrivena tijekom zaštitnih arheoloških istraživanja na Zaobilaznici 1986. i 1987. godine. Na solinskom području novac iz helenističkog razdoblja nije čest nalaz. Do sada su s područja Solina dokumentirani nalazi novca Herakleje, Dirahija, Apolonije, Sifnosa, zatim brončani novac Ise te novac Aleksandra Makedonskog.
Keywords: Salona; Zaobilaznica; novac; Arpi; Dirahij