Rezultati probnoga arheološkog istraživanja neolitičkog nalazišta Pod Jarugom (Archaeologia Adriatica, 2025)
Probno arheološko istraživanje neolitičkog nalazišta Pod Jarugom u Podgrađu provedeno je u ožujku 2022. godine. Istraživanje je provedeno s ciljem utvrđivanja stratigrafskih i kulturnih odnosa na nalazištu, kronometrijskog datiranja nalazišta, te utvrđivanja potencijala za buduća sustavna arheološka istraživanja. Istražena je jedna probna sonda površine 3 m2. Nalazište je pripisano srednjem neolitiku, odnosno danilskomu ukrasnom stilu.
Keywords: Pod Jarugom; srednji neolitik; danilski ukrasni stil; probno arheološko istraživanje